Helena Wilenius

elena on helsinkiläinen kirjoittaja ja lausuja. Monican tavoin hänkin on toiminut Kulttuurin ja viestinnän osuuskunta Oivamediassa, jonka perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja hän oli 2000-2005. Oma toiminimi Loruumo vuodesta 2010. Helenan työhistoriaan kuuluu tiedottamista ja mm. luovan kirjoittamisen opettamista.

Kuvan ja sanan yhdistäminen ovat kiinnostaneet Helenaa jo alkaen opiskeluajoista, jolloin hänen pääaineensa olivat taidehistoria ja yleinen kirjallisuustiede. Osuuskunta Oivamedian puitteissa hänen runojaan on ollut esillä Ympäristökeskuksessa 2004 Näyttelyssä "Mistä puu tykkää". Runot olivat Aino Korpelan kuvituksiin.

Poikkitaiteellisuus on ollut ominaista Helenan taiteelliselle toiminnalle. 1990 -luvulla hän oli mukana toteuttamassa lausujana näyttämöryhmä Valorysän hankkeita mm. Suomettaren tarina 1997. Oivamedian puitteissa syntyi satuohjelma "Ihmeitä tekevä herne" 2003, jonka käsikirjoittajana ja toisena esiintyjänä hän toimi. Helena käy tilauksesta esiintymässä eri tilaisuuksissa.

Helenan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.loruumo.net